Švestkový jáhelník

Švestkový jáhelník

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Nadýchaný jahelník se švestkami – to je staročeská dobrota, kterou můžete podávat jako hlavní jídlo, snídani, svačinu nebo dezert.

  • Veganský
  • Snadné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 400 g švestek
  • 1 lžička mletého kardamonu

Jak na to?

  1. Jáhly spařte vroucí vodou. Jáhly uvařte společně s kořením v rostlinném nápoji. Vařte je na mírném plameni s poodkrytou pokličkou asi 20 minut, poté je přikryté nechte dojít. Hřebíček vyjměte.

  2. Do uvařených jáhel vmíchejte nasekané mandle, kokosový tuk, sirup a sušené ovoce. Zapékací misku potřete tukem, rozložte připravenou směs do tenké vrstvy a uhlaďte její povrch. Nakonec zatlačte vypeckované švestky.

  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, dokud švestky nepustí šťávu.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.