Švestkový jáhelník

Švestkový jáhelník

Nadýchaný jahelník se švestkami – to je staročeská dobrota, kterou můžete podávat jako hlavní jídlo, snídani, svačinu nebo dezert.

  • Veganský
  • Snadné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 400 g švestek
  • 50 g tmavého sirupu agáve
  • tuk na potření misky

Jak na to?

  1. Jáhly spařte vroucí vodou. Jáhly uvařte společně s kořením v rostlinném nápoji. Vařte je na mírném plameni s poodkrytou pokličkou asi 20 minut, poté je přikryté nechte dojít. Hřebíček vyjměte.

  2. Do uvařených jáhel vmíchejte nasekané mandle, kokosový tuk, sirup a sušené ovoce. Zapékací misku potřete tukem, rozložte připravenou směs do tenké vrstvy a uhlaďte její povrch. Nakonec zatlačte vypeckované švestky.

  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, dokud švestky nepustí šťávu.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.