Jáhlový dort s tvarohem a letním ovocem

Jáhlový dort s tvarohem a letním ovocem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Vynikající lehký a lahodný dort. Pečením se všechny vrstvy hezky spojí a tvarohová vrstva příjemně zkaramelizuje. Náš recept ale můžete použít i pro přípravu nepečeného dortu nebo pohárů, pak stačí vynechat škrob v korpusu a vše dát po dokončení ztuhnout do lednice.

  • Bezlepkový
  • Středně obtížné
  • 70 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • dortová forma o průměru 18-20 cm
  • 725 ml biomléka
  • 1 lžička aromatického koření (skořice, kardamon)
  • čerstvé sezónní ovoce

Jak na to?

  1. Jáhly properte v čisté vodě a v 375 ml mléka se špetkou soli uvařte na kaši (asi 20 minut). Nechte lehce vychladnout, vmíchejte škrob a aromatické koření.

  2. Rozmíchejte vanilkový pudink v 50 ml mléka. V kastrolu přiveďte k varu 300 ml mléka, přidejte rozmíchaný pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, vmíchejte sirup a nechte lehce vychladnout, nakonec zašlehejte tvaroh. 

  3. Dno menší dortové formy (průměr 18–20 cm) vyložte pečicím papírem a boky vymažte olejem. Na dno dejte rovnoměrnou vrstvu jáhlové kaše. Na ni navrstvěte tvarohový puding a zatřete dohladka. Pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  4. Hotový dort nechte vychladnout a ozdobte letním ovocem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.