Recepty
Jáhlový dort s tvarohem a letním ovocem
Vynikající lehký a lahodný dort. Pečením se všechny vrstvy hezky spojí a tvarohová vrstva příjemně zkaramelizuje. Náš recept ale můžete použít i pro přípravu nepečeného dortu nebo pohárů, pak stačí vynechat škrob v korpusu a vše dát po dokončení ztuhnout do lednice.
- Bezlepkový
- Středně obtížné
- 70 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Jáhly properte v čisté vodě a v 375 ml mléka se špetkou soli uvařte na kaši (asi 20 minut). Nechte lehce vychladnout, vmíchejte škrob a aromatické koření.
-
Rozmíchejte vanilkový pudink v 50 ml mléka. V kastrolu přiveďte k varu 300 ml mléka, přidejte rozmíchaný pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, vmíchejte sirup a nechte lehce vychladnout, nakonec zašlehejte tvaroh.
-
Dno menší dortové formy (průměr 18–20 cm) vyložte pečicím papírem a boky vymažte olejem. Na dno dejte rovnoměrnou vrstvu jáhlové kaše. Na ni navrstvěte tvarohový puding a zatřete dohladka. Pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
-
Hotový dort nechte vychladnout a ozdobte letním ovocem.