Knedlo-tofu-zelo

Knedlo-tofu-zelo

Tímto chodem budete okouzleni. Každý, kdo naše knedlo-tofu-zelo ochutnal, je nadšený. Teď si ho navíc můžete připravit podle videoreceptu. Doporučujeme!

  • Veganský
  • Snadné
  • 1,5 hodiny
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 400 g uzeného tofu
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g nastrouhané kedlubny - na zelí
  • 1 cibule - na zelí
  • 3 lžíce oleje - na zelí
  • 1 lžička mletého kmínu - na zelí
  • 500 g brambor - na knedlíky
  • 1 lžíčka soli - na knedlíky

Jak na to?

  1. Brambory nejlépe den předem uvařte ve slupce, nechte úplně vychladnout a oloupejte

  2. Dejte péct tofu – cibuli nakrájejte najemno, česnek rozmačkejte, tofu nakrájejte na kostky velikosti sousta a promíchejte s ostatními ingrediencemi, podlejte vodou. Pečte přiklopené 45 minut při 180 °C.

  3. Dejte dusit kedlubnové zelí – pokrájenou cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte na hrubém struhadle nastrouhanou kedlubnu. Přidejte kmín, ochuťte umeoctem a trochu podlijte. Duste doměkka 20 minut. Nakonec můžete osladit agávovým sirupem.

  4. Připravte knedlíky – dejte si do většího hrnce vařit vodu. Na hrubém struhadle nastrouhejte uvařené brambory, přidejte krupici, mouku a sůl, důkladně na vále rukama zpracujte kompaktní těsto. Vytvarujte 2 válečky o průměru cca 6 cm, vložte do vroucí vody a vařte 20 minut. Občas zamíchejte, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Poté nakrájejte nití nebo kráječem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.