Popis
Kombucha je lahodný a osvěžující enzymatický a tonizující nápoj . Vzniká čistě přírodní cestou – je výsledkem činnosti společenství prospěšných kvasinek a bakterií. Neobsahuje žádné konzervační látky nebo barviva a nemá vedlejší účinky. Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou. Významný je obsah kyseliny glukuronové, která detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Filipíny můžeme sledovat cestu tohoto nápoje až do Evropy. Velmi oblíbenou se kombucha stala také na Balkáně a v Rusku.
Složení
Voda, odvar z kopřivy (30 %) a zeleného čaje (70 %), cukr, kvasnicové kultury a mléčné bakterie.Skladování
Skladujte při teplotě do 24 °C. Po otevření spotřebujte do 10ti dnů.