Popis
Tradičně se tento nápoj vyrábí fermentací černého čaje s cukrem prostřednictvím čajové houby - kombuchy. Existují však i varianty ze zeleného čaje nebo bylinek. Kombucha v průběhu fermentačního procesu spotřebuje většinu cukru, takže se nemusíte bát, že by byl nápoj příliš sladký. Kombucha ze zeleného čaje s meduňkou má příjemnou osvěžující a povzbuzující chuť.
Kombucha se říká houbě pocházející z východní Asie. Nejedná se o běžnou houbu, jak ji známe, ale o symbiotický útvar tvořený několika druhy kvasinek a bakterií. Má tvar plochého gumovitého, světle šedého nebo hnědého lívance. V Japonsku byla Kombucha známá již 400 let po Kristu. Ve staré Číně se ctila čajová houba jako božský dar. V průběhu staletí putoval přírodní osvěžující nápoj z kombuchy přes Japonsko a Rusko až do Evropy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Nálev ze zeleného čaje a meduňky 92 % (pitná voda, zelený čaj*, meduňka*), třtinový cukr*, kvasinkové kultury, bakterie mléčného a octového kvašení. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě 24 °C. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 10ti dnů.