Popis
Využití:
- pomazánka - chutná je samotná na pečivu, pro sladkou variantu můžete navrch namazat svůj oblíbený džem, skvěle sedí i do palačinek nebo na lívance
- pečení - arašídové máslo lze použít i při pečení, běžně se přidává do těsta (sušenky) a někdy se přimíchává i do krému na dort
- omáčka - do horkého pokrmu (např. rýže, pohanka a zelenina) můžete přimíchat burákový krém, krásně se rozpustí, jídlo bude ozvláštněné a ne tolik suché
- nepečené dezerty - arašídový krém je skvělým pojidlem pro nepečené cukroví, stačí ho rozmixovat se sušeným ovocem, semínky, karobem, poté ze směsi uválet kuličky, které nakonec obalíte třeba v kokosu
- zmrzlina - krém smíchejte s kokosovým mlékem a ochuťte třeba skořicí nebo vanilkou či kakaem, nechte zmrazit
- nápoje - zkuste do svého oblíbeného smoothie před mixováním přidat trochu arašídového másla, krásně se také rozpouští v horké čokoládě
- polévky - krémové polévky můžete navrch ozdobit troškou arašídového krému
- náhražka vajec - někteří doporučují burákový krém jako náhražku vajec pro jeho pojivost
Arašídový krém pochází z USA, dnes je ale oblíbený po celém světě. Má hustou konzistenci a klasickou béžovou barvu. Je lehce slaný, ale skvěle se hodí i do sladkých jídel. Na americkém kontinentě je známý již od 19. století, ve větším se začal vyrábět v roce 1928 pod jménem Peter Pan. Arašídové máslo se běžně dělí na hladké a křupavé, které obsahuje kousky arašídů.
Oddělení oleje na povrchu výrobku je přirozený jev, který nemá vliv na kvalitu produktu. Před použitím stačí krém promíchat.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Pražené ARAŠÍDY* 94 %, neztužený palmový tuk*, jedlá sůl mořská. *BIO. Může obsahovat stopy sezamu a skořápkových plodů.Alergeny
Arašídy
Skladování
Skladujte při pokojové teplotě na tmavém místě. Po otevření skladujte v chladničce.