Linecké cukroví - videorecept

Linecké cukroví - videorecept

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Vánoční klasika. Upečte si s námi srdíčka slepovaná marmeládou a kolečka plněná neodolatelným kakaovým krémem.

Ingredience

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 200 g másla
  • 200 ml kokosového krému - kakaový krém

Jak na to?

  1. Suroviny na těsto rozdělte na poloviny, kakao přidejte pouze do jedné poloviny. Vypracujte pěkné soudržné těsto. Těsto na linecké nehněťte zbytečně dlouho, stačí jen tolik, aby byly suroviny spojené. Hotová těsta zabalte do fólie a dejte na min. hodinu odležet do lednice, můžete nechat i přes noc.

  2. Tuhou část kokosového krému dejte do vychlazené misky. Přidejte kakao, sirup a utřete na krém. Vmíchejte mleté mandle a uchovejte v chladu přes noc.

  3. Odleželá těsta nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a na pomoučeném válu je rozválejte na plát silný 3 až 5 mm. Z kakaového těsta vykrajujte kolečka, ze světlého srdíčka. Do poloviny z nich pak ještě menším vykrajovátkem vykrojte malé kolečko.

  4. Vykrojené tvary rozložte na plech, dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C. Těsto je tenké, tak je potřeba jej hlídat. Pečte do růžova asi 10 až 15 minut.

  5. Upečené linecké nechte úplně vychladnout. Srdíčka potřete marmeládou, kolečka krémem a slepte. Srdíčka uschovejte v krabici vystlané papírovými ubrousky. Kolečka s krémem uchovávejte v chladu, aby se krém neroztekl.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Helena Míšková – Country Life 18. 12. 2018

    Děkujeme za krásný komentář! Také máme rádi recepty, které se dají obměňovat, u cukroví je ale lepší se receptu držet. :)

  • Anna 17. 12. 2018

    Skvělý recept, přes týden odleželé linecké právě koštuji a výborné. Nemám ve zvyku péct podle receptů (tu si upravím surovinu, tu si upravím množství ... a ve finále peču něco jiného dokonalého:)), nicméně nyní jsem se skoro striktně držela receptu (namísto rýžového sirupu jsem dala datlový - linecké není světlé ale lehce hnědé, což je strávníkům jedno:)). Jdu péct další dvě várky, neb se obávám, že když ještě teď koštnu, tak do vánoc nezbude:).

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.