Mrkvový koláč s kokosovou šlehačkou

Mrkvový koláč s kokosovou šlehačkou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Vegetariánský
  • Středně obtížné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 500 g mrkve
  • 1 biocitron
  • 3 biovejce
  • 400 g kokosového krému v plechovce
  • 1 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

  1. V míse promíchejte obě mouky, špetku soli, kypřicí prášek, sušené brusinky, 200 g mletých vlašských ořechů a 80 g vlašských ořechů nalámaných nahrubo.

  2. Ve druhé míse promíchejte nastrouhanou mrkev, datlový sirup, slunečnicový olej, šťávu a kůru z jednoho biocitronu a vejce.

  3. Mrkvovou směs vmíchejte do mouky s ořechy a těsto rozprostřete do vymazané rozevírací dortové formy o průměru 24 cm. Pečte 30–40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  4. Koláč nechte vychladnout a potřete kokosovým krémem: kokosové mléko v plechovce vložte na několik hodin do lednice, ztuhlou část ušlehejte s kukuřičným nebo bramborovým škrobem a cukrem (cukr ale nemusí být). Dejte vychladit.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.