Recepty
Pizza
Tento recept vyniká především skvělým, univerzálním těstem, se kterým se výborně pracuje. Použijete ho nejen na pizzu, ale i na italskou focacciu. Můžete ho mít předem připravené v lednici a sáhnout po něm ve chvíli, kdy potřebujete. Rychle tak vykouzlíte vůni a chuť Itálie.
- Snadné
- 60 minut (12 hodin kynutí)
Ingredience
Jak na to?
-
Obě mouky promíchejte v míse se solí, cukrem a droždím. Přidejte vodu, olivový olej a hněťte v robotu asi 7 minut.
-
Dejte do nádoby vymazané olivovým olejem, přikryjte fólií a nechte kynout v lednici přes noc. Těsto můžete nechat v lednici i 3–5 dní, chuť těsta bude výraznější.
-
Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Plechy potřete trochou oleje a vyklopte na ně těsto. Dlaně si potřete také trochou oleje a těsto několikrát přeložte přes sebe, otočte a vytvarujte do oválného bochníku. Zakryjte a nechte těsto znovu nakynout. Troubu rozehřejte na 230 °C.
-
Vykynuté těsto dlaněmi roztáhněte po celé ploše pečicího plechu. Okraje nechte o kousek vyšší. Těsto potřete rajčatovým pyré a obložte zeleninou a olivami. Podle potřeby dochuťte solí.
-
Pizzu vložte do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova. Ke konci pizzu vytáhněte, posypte nastrouhanou nebo pokrájenou veganskou mozzarellou a nechte už jen krátce zapéct, aby se sýr nevysušil a nepustil tuk.
-
Pizzu vložte do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova. Ke konci pizzu vytáhněte, posypte nastrouhanou nebo pokrájenou veganskou mozzarellou a nechte už jen krátce zapéct, aby se sýr nevysušil a nepustil tuk.