Pohanka loupaná kroupy 500 g COUNTRY LIFE

Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano. Po namáčení má využití i v raw stravě, třeba jako křupavá snídaňová granola. Skvěle se doplňuje s houbami – v rizotu nebo v černém kubovi. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Skladem
Kód produktu 113 002
Trvanlivost 10 měsíců

Cena: 37 Kč  / 7,40 Kč za 100 g 1,45 €  / 0,29 € za 100 g

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.
Pohanka v podobě loupaných krup je výchozí surovina pro výrobu všech dalších produktů vyráběných z pohanky.

V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů, jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu – kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný.

Tipy a recepty na použití pohanky:

  • jako příloha – všude tam, kde byste použili rýži nebo kuskus
  • pokrm typu kuba – houby, majoránka, česnek
  • zapečená pohanka se zeleninou – recept je uveden na straně 14 v Dobrotách podzim 2015
  • sladké nákypy – uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte rostlinnou alternativou smetany a zapečte
  • směsi na výrobu náplní – plněné papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek
  • rizota – výborný je v kombinaci s kulatozrnnou rýží
  • do zeleninového salátu
  • dortové korpusy – pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě
  • snídaňová granola – pohanku propláchněte a nechte namočenou přes noc ve vodě, druhý den ji opět propláchněte a důkladně sceďte, přidejte oblíbené oříšky, sušené ovoce, semínka, skořici nebo karobový prášek, trochu olivového oleje a podle chuti oslaďte sirupem, směs pečte za průběžného promíchávání 1 hodinu v troubě při 110 °C, raw variantu sušte 10 hodin v sušičce, podávejte s bio jogurtem nebo rostlinným nápojem

Vyzkoušejte také další druhy produktů zpracovaných z pohankových krup:

Složení

Pohanka setá. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení Obilný mlýnský výrobek – pohanka kroupy.
  • Počet kusů v kartonu 20 ks
  • Země původu Polsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 513 kJ / 362 kcal
Tuky: 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 76,0 g
z toho cukry: 0,1 g
Bílkoviny: 9,3 g
Sůl: 0,01 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Vybydlená půda?

    V porovnání s velikostí celé zeměkoule tvoří půda jen velmi tenkou vrstvičku. Nesrovnatelně tenčí než slupka na jablku, je to jen jakási neznatelná blanka. Toto nepatrné nic však má pro nás životně důležitý význam. Bez půdy bychom neměli jak získávat jídlo, a tedy bychom nebyli. „Společnost, která ničí půdu, ničí sama sebe,“ jsou slova přisuzovaná Franklinu D. Rooseveltovi a význam půdy výstižně popisují. Jak je na tom ta naše společnost? Ničí, nebo kultivuje? A co to vlastně znamená udržitelně hospodařit?

    Celý článek

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.