Popis
Využití:
- pochoutka - rozinky jsou typicky sladké a dobře poslouží, když vás honí mlsná
- pečení - rozinky dáváme klasicky do vánočky, štrůdlu, bábovky, cukroví...
- müsli - při výrobě domácího snídaňového müsli můžete přidat i rozinky
- kaše - posypte ráno svou oblíbenou kaši rozinkami a oslaďte si ji tak
- čatní - k přípravě tradiční husté indické omáčky se často využívají právě rozinky
- saláty - v ovocném salátu můžou rozinky posloužit jako sladidlo, chutnají výtečně hlavně s jablky
Rozinky jsou velmi oblíbené hlavně pro svou sladkou chuť. Někdy ale po delší době skladování může cukr uvnitř začít krystalizovat. V takovém případě stačí rozinky krátce ponořit do horké tekutiny, například do vody nebo mléka.
U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.
Složení
Rozinky 99,5 %, slunečnicový olej 0,5 %. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.