Popis
Sladovit dobře využijete především při pečení pečiva, ale i při přípravě dezertů.
V kynutém těstě podporuje Sladovit kvasnou činnost droždí a tím vznik objemu pečiva. Napomáhá dosažení lepšího vzhledu, stejnoměrné pórovitosti, křehkosti a zbarvení kůrky, zlepšení kyprosti, chuti i trvanlivosti pečiva. Lze ho použít do vodového, mléčného i tukového pečiva. Například do žitných chlebů s medem, se sójou, slunečnicí. Dále do běžného pšeničného pečiva a ovesných a pšeničných dietetických chlebů.
Při přípravě dezertů můžete Sladovit použít jako přísadu do trvanlivých výrobků jako jsou perníky, tyčinky, oplatky nebo suchary. Pokud si rádi vyrábíte domácí bonbony nebo karamely, i zde můžete využít Sladovit.
Sladové výtažky vznikají ze sladiny, což je rozemletý slad vlastní výroby pečlivě povařený v pitné vodě. Následně se sladina suší a vzniká Sladovit ve formě prášku.
Sladovna Bruntál se věnuje výrobě sladových výtažků již přes 100 let. Výroba firmy navazuje na tradici vaření piva. Sladové výtažky vyrábějí přímo z vlastního sladu a s respektem k původním technologiím. Výrobky se využívají v domácnosti jako sladidlo, v pekařství a dokonce i v textilním průmyslu.
Složení
JEČNÝ SLAD, pitná voda.Alergeny
Lepek
Skladování
Uchovejte v suchu a chladu, při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.