Recepty
Špagety s pestem z medvědího česneku, jarní zeleninou a ztraceným vejcem
Jednoduché, a přitom efektní a moc dobré jídlo. Podle našeho receptu na veganské pesto můžete připravovat i jiná pesta, např. tymiánové, petrželkové a samozřejmě bazalkové, jen pak je potřeba přidat ještě česnek. Těstoviny určitě vyzkoušejte ty od Girolomoni, jsou vynikající a chutné dokonce i v celozrnné variantě.
- Středně obtížné
- 40 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody, přiveďte těsně k bodu varu a takto udržujte, přidejte ocet. Vajíčko rozklepněte do sklenice, lžíci vytvořte vír v octové vodě a do jeho středu opatrně vejce vlijte. Pošírujte 3 minuty, opatrně vyjměte a opakujte s dalšími vejci.
-
Pesto - všechny suroviny spolu rozmixujte v malém mixeru.
-
Do rozehřáté pánve přidejte 2 lžíce vody a máslo. Jakmile se v rozpuštěném másle začnou objevovat bublinky, přidejte na špalíčky nasekaný chřest, zbavený spodní dřevnaté části, nebo celé hráškové lusky. Promíchejte a nechte pár minut podusit, osolte.
-
Špagety připravte dle návodu na obalu, odeberte stranou naběračku vody ze špaget a poté slijte.