Špagety s pestem z medvědího česneku, jarní zeleninou a ztraceným vejcem

Špagety s pestem z medvědího česneku, jarní zeleninou a ztraceným vejcem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Jednoduché, a přitom efektní a moc dobré jídlo. Podle našeho receptu na veganské pesto můžete připravovat i jiná pesta, např. tymiánové, petrželkové a samozřejmě bazalkové, jen pak je potřeba přidat ještě česnek. Těstoviny určitě vyzkoušejte ty od Girolomoni, jsou vynikající a chutné dokonce i v celozrnné variantě.

  • Středně obtížné
  • 40 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 4 lžíce octa
  • 500 g zeleného chřestu nebo mladých hráškových lusků
  • 75 g medvědího česneku

Jak na to?

  1. Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody, přiveďte těsně k bodu varu a takto udržujte, přidejte ocet. Vajíčko rozklepněte do sklenice, lžíci vytvořte vír v octové vodě a do jeho středu opatrně vejce vlijte. Pošírujte 3 minuty, opatrně vyjměte a opakujte s dalšími vejci.

  2. Pesto - všechny suroviny spolu rozmixujte v malém mixeru. 

  3. Do rozehřáté pánve přidejte 2 lžíce vody a máslo. Jakmile se v rozpuštěném másle začnou objevovat bublinky, přidejte na špalíčky nasekaný chřest, zbavený spodní dřevnaté části, nebo celé hráškové lusky. Promíchejte a nechte pár minut podusit, osolte.

  4. Špagety připravte dle návodu na obalu, odeberte stranou naběračku vody ze špaget a poté slijte.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.