Vločky se vyrábějí se z obilovin (např. oves) a z plodin obilovinám podobných, kterým se říká pseudoobiloviny (např. pohanka). Podívejte se na naši nabídku.

Výchozí řazení Nejlevnější Abecedně Nejlépe hodnocené Nejprodávanější

1. Vločky se nevyrábějí jen ovesné. Můžete koupit ve formě vloček prakticky jakoukoli obilovinu - žito, pšenici, pšenici špaldu, pšenici, pohanku, quinou ... 2. Nejznámější a pro mnoho lidí nejchutnější jsou vločky ovesné. Obsahují kvalitní bílkoviny a tuky a pyšní se obsahem rozpustné i nerozpustné vlákniny, které jsou obě důležité pro správné trávení. Jsou opravdovou superpotravinou. 3. Mnoho druhů je bezlepkových - např. jahelné, rýžové, pohankové, quinoové, amarantové. Běžný oves obsahuje  druh lepku, který mnoha bezlepkářům nevadí, ale většinou bývá kontaminovaný lepkem z pšenice. Existuje však i čistý speciálně pěstovaný oves, ze kterého se vyrábějí bezlepkové ovesné vločky. 4. Pohankové vločky jsou skvělým a snadným způsobem, jak do jídelníčku dostat pohanku, která jinak mnoha lidem nechutná. Vločky totiž mají vcelku neutrální chuť. 5. Mimořádné nutriční vlastnosti mají quinoové a amarantové vločky. Jak quinoa, tak amarant mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin. 6. Vločky skladujte ne více než půl roku, a to v temnu, chladu a nejlépe v uzavřené nádobě. Velmi citlivé jsou jahelné vločky, které snadno žluknou - vydrží jen tři měsíce.

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

  • Povídání s ekofarmářem

    Tomáš Zídek je jednatelem na ekofarmě Olešná nedaleko Písku, která se specializuje na pěstování biozeleniny ve fóliových sklenících. Zároveň je hlavním farmářem na naší ekofarmě v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala o letošní sezoně i o jeho pohledu na budoucnost ceny biopotravin.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.