Vločky žitné 250 g BIO COUNTRY LIFE

Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Dají se jíst nezpracované, přidávají se ale i do pečiva a používají se také při vaření. Vločky jsou v biokvalitě, pocházejí tedy z ekologického zemědělství. Více

Hodnocení
Kód produktu 220 019
Skladem

Cena: 21 Kč  / 8,40 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

V našem časopise Dobroty jaro 2016 jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího.

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem, pro krémovější chuť vločky pár minut povařte
  • Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabudou
  • Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
  • Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
  • Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění, pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
  • Granola - vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchání pečte 60 minut při 110 °C
  • Drobenka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
  • Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

Vločky ŽITNÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení Mlýnský obilný výrobek - vločky.
  • Zemědělská produkce Spolková republika Německo

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 385 kJ / 328 kcal
Tuky: 2,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 61,0 g
z toho cukry: 2,0 g
Bílkoviny: 10,0 g
Sůl: 0,1 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

4/5

Hodnotil 1 uživatel

  • recenze z heureka.cz 14. 7. 2021

    + Chuť, struktura, hmotnost a trvanlivost v pořádku - Maličké balení, nemožnost objednat větší :-(

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Související články

  • Vločky v kuchyni

    Vločky v kuchyni

    Vločky ať už ovesné nebo jiné, mají v kuchyni nespočet použití. Snídaňová kaše, drobenka anebo třeba karbanátek, vše zvládnou hravě.

    23.01. 2019 | Blog

  • Šikovné vločky

    Šikovné vločky

    Vločky máme moc rádi a používáme je neustále. Je to ten nejsnadnější způsob, jak do jídelníčku dostat rozmanité druhy obilovin.

    23.01. 2019 | Blog

  • Když jde v kuchyni o čas...

    Když jde v kuchyni o čas...

    Určitě jste slyšeli námitky, že vařit, a ještě k tomu zdravě, stojí spoustu času a peněz. Nevěřte tomu! Přinášíme vám spoustu tipů, které se nám velmi osvědčily a tyto mýty vyvrací.

    25.03. 2020 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Zemědělství a medicína jsou si v mnohém podobné

    Tomáš Zídek se věnuje ekologickému zemědělství mnoho let, nejdříve jako státní úředník a odborný poradce, v poslední době také jako farmář. Vlastní malou farmu v obci Olešná v jižních Čechách a hospodaří na ekofarmě Country Life v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala především o tom, jak vnímá zemědělství jako takové.

    Celý článek

  • Prospěšné účinky veganské stravy

    V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.