Recepty
Zapečené těstoviny
V tomto receptu figuruje veganský parmazán, který dokáže zpestřit spoustu veganských pokrmů. A použili jsme naši oblíbenou součást zapékaných jídel – slunečnicová semínka. Dodají příjemnou křupavost.
- Veganský
- Středně obtížné
- 70 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Sušená rajčata namočte na 15 minut do vody, poté slijte a nakrájejte na proužky.
-
V kastrolu si z oleje a mouky připravte světlou jíšku, pak přilijte studený ovesný nápoj, osolte a spolu s bobkovým listem, novým kořením, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem povařte do zhoustnutí. Nakonec vyjměte koření a přidejte prolisovaný česnek.
-
Těstoviny uvařte podle návodu a slijte.
-
Připravte si veganský parmazán – kešu ořechy rozmixujte, přidejte lahůdkové droždí a sůl, promíchejte
-
Do zapékací misky nalijte část bešamelu a opakovaně vrstvěte těstoviny, sušená rajčata, slunečnicová semínka a špenát. Vrchní část zalijte bešamelem a posypte parmazánem.
-
Pečte 45 minut na 180° C.