Recepty
Zeleninové stir-fry s kuskusem
Základem správného stir-fry je dokonale křupavá zelenina. Tentokrát jsme k ní přidali kuskus, díky kterému celé jídlo získá netradiční šmrnc a přitom si zachová prostor pro kreativitu. Použitou zeleninu totiž můžete snadno alternovat s ohledem na aktuální sezónu.
- Veganský
- Středně obtížné
- 30 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, osolte. Přidejte na kostky nakrájenou dýni i mrkev, přepůlené kapustičky, mletou papriku a koření. Zeleninu opečte do změknutí.
-
Do pánve vložte na kostky nakrájené tofu s předvařenými fazolemi a opět krátce orestujte.
-
Přisypte kuskus a promíchejte. Zalijte vroucí vodou, rozmělněte bujon a přiveďte k varu. Pánev stáhněte z plotny, přiklopte pokličkou a nechte odstát. Na závěr stir-fry nakypřete a dochuťte dle chuti.
-
Zálivka
Základní recept vychází z klasické receptury, a tak s žádnými mimořádnými ochucovadly nepočítá. Nám se ale v redakci ke kuskusovému stir-fry moc osvědčila jednoduchá zálivka. Stačí vymačkat šťávu z jednoho citronu, přidat k ní lžíci medu a lžíci olivového oleje, osolit, opepřit a promíchat.