Zeleninové stir-fry s kuskusem

Zeleninové stir-fry s kuskusem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Základem správného stir-fry je dokonale křupavá zelenina. Tentokrát jsme k ní přidali kuskus, díky kterému celé jídlo získá netradiční šmrnc a přitom si zachová prostor pro kreativitu. Použitou zeleninu totiž můžete snadno alternovat s ohledem na aktuální sezónu.

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 30 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 150 g růžičkové kapusty
  • 500 ml vody

Jak na to?

  1. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, osolte. Přidejte na kostky nakrájenou dýni i mrkev, přepůlené kapustičky, mletou papriku a koření. Zeleninu opečte do změknutí. 

  2. Do pánve vložte na kostky nakrájené tofu s předvařenými fazolemi a opět krátce orestujte.

  3. Přisypte kuskus a promíchejte. Zalijte vroucí vodou, rozmělněte bujon a přiveďte k varu. Pánev stáhněte z plotny, přiklopte pokličkou a nechte odstát. Na závěr stir-fry nakypřete a dochuťte dle chuti.

  4. Zálivka 

    Základní recept vychází z klasické receptury, a tak s žádnými mimořádnými ochucovadly nepočítá. Nám se ale v redakci ke kuskusovému stir-fry moc osvědčila jednoduchá zálivka. Stačí vymačkat šťávu z jednoho citronu, přidat k ní lžíci medu a lžíci olivového oleje, osolit, opepřit a promíchat. 

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.