Recepty
Čína s kešu
Báječné hlavní jídlo se spoustou zeleniny a bonusem bleskové přípravy. Předem namočené kešu oříšky krásně změknou a při následném smažení pokrmu dodají lehce masitou chuť.
- Veganský
- Snadné
- 30 minut + 3 hodiny namáčení ořechů
Ingredience
Jak na to?
-
Namočte kešu ořechy na 3 hodiny do lehce osolené vody. Rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě.
-
Na suché pánvi opražte sezam a dejte si ho stranou do misky.
-
Smíchejte ingredience na omáčku.
-
Omyjte a nakrájejte všechnu zeleninu na nudličky, zázvor na tenké plátky. Ořechy a zeleninu postupně orestujte v pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Nejdříve ředkev se zázvorem, poté papriku, nakonec pórek a kešu ořechy. Přidejte omáčku, promíchejte a nechte zhoustnout.
-
Podávejte s uvařenou rýží posypanou praženým sezamem.