Fazolová masala s mandlovou smetanou

Fazolová masala s mandlovou smetanou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Indická jídla jsou krémová, bohatě kořeněná, příjemně sytá. Jejich dobré pověsti dostojí i tato fazolová masala, ve které hraje zásadní roli mandlová smetana. Ta nenápadně zjemní všechny ostré a pikantní chutě, a tak si na ní pochutnají i jemnější povahy.

  • Veganský
  • Pro zkušené
  • 3 hodiny
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 300 g pasírovaných rajčat

Jak na to?

  1. Fazole namočte do vody a nechte je tam ideálně přes noc. Vodu slijte a luštěniny uvařte v čerstvé osolené vodě doměkka. 

  2. V pánvi rozehřejte olej, vložte bobkový list, římský kmín, hřebíček, chilli vločky a skořici. Promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte nakrájenou cibuli s česnekem a zázvorem a nechte zesklovatět. 

  3. Přilijte pasírovaná rajčata, uvařené fazole i s vodou z vaření a zbylé koření. Všechno společně povařte asi 30 minut, následně vmíchejte mandlovou smetanu a osolte podle chuti. Vyberte všechno celé koření, které se s masalou vařilo, a poté už přidejte jen nahrubo nasekaný koriandr. 

Produkty z receptu

Další naše produkty z receptu Sbalit produkty

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.