Recepty
Fazolová masala s mandlovou smetanou
Indická jídla jsou krémová, bohatě kořeněná, příjemně sytá. Jejich dobré pověsti dostojí i tato fazolová masala, ve které hraje zásadní roli mandlová smetana. Ta nenápadně zjemní všechny ostré a pikantní chutě, a tak si na ní pochutnají i jemnější povahy.
- Veganský
- Pro zkušené
- 3 hodiny
Ingredience
Jak na to?
-
Fazole namočte do vody a nechte je tam ideálně přes noc. Vodu slijte a luštěniny uvařte v čerstvé osolené vodě doměkka.
-
V pánvi rozehřejte olej, vložte bobkový list, římský kmín, hřebíček, chilli vločky a skořici. Promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte nakrájenou cibuli s česnekem a zázvorem a nechte zesklovatět.
-
Přilijte pasírovaná rajčata, uvařené fazole i s vodou z vaření a zbylé koření. Všechno společně povařte asi 30 minut, následně vmíchejte mandlovou smetanu a osolte podle chuti. Vyberte všechno celé koření, které se s masalou vařilo, a poté už přidejte jen nahrubo nasekaný koriandr.