Recepty
Vegetariánské pastitsio
Řecká specialita, která je takovou „musakou s těstovinami“. Stejně jako ona je trochu pracnější na přípravu, ale odvděčí se vám nadšením ze strany všech strávníků.
- Vegetariánský
- Pro zkušené
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
V rendlíku přidejte mouku k rozehřátému máslu a krátce orestujte na světlou jíšku.
-
Postupně přilévejte mléko a rozšlehejte. Osolte, přidejte lahůdkové droždí a povařte asi 10 až 15 minut do zhoustnutí. Vmíchejte nastrouhaný muškátový oříšek.
-
V kastrolu nechte na oleji zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájený česnek a nechte 7 minut osmahnout.
-
Přidejte nakrájenou cuketu, lilek a dobře osolte. Vložte všechno koření, promíchejte a chvíli restujte.
-
Přidejte pasírovaná rajčata, vodu, zeleninový bujon a červenou čočku. Promíchejte a duste do změknutí čočky asi 20 minut. Poté vyndejte nové koření a bobkový list.
-
Těstoviny uvařte v osolené vodě, dobu varu zkraťte o 2 – 3 minuty oproti doporučení na obalu.
-
Těstoviny propláchněte v cedníku studenou vodou a nechte okapat. Poté v míse promíchejte s rozšlehanými vejci a kořením.
-
Do olejem vymazaného pekáče naskládejte těstoviny, na ně zeleninový základ, a nakonec vrstvu bešamelu. Pečte asi 40 minut v troubě předem vyhřáté na 180°C.