Vegetariánské pastitsio

Vegetariánské pastitsio

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Řecká specialita, která je takovou „musakou s těstovinami“. Stejně jako ona je trochu pracnější na přípravu, ale odvděčí se vám nadšením ze strany všech strávníků.

  • Vegetariánský
  • Pro zkušené
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 600 ml biomléka
  • 500 ml pasírovaných rajčat
  • 500 ml vody

Jak na to?

  1. V rendlíku přidejte mouku k rozehřátému máslu a krátce orestujte na světlou jíšku. 

  2. Postupně přilévejte mléko a rozšlehejte. Osolte, přidejte lahůdkové droždí a povařte asi 10 až 15 minut do zhoustnutí. Vmíchejte nastrouhaný muškátový oříšek.

  3. V kastrolu nechte na oleji zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájený česnek a nechte 7 minut osmahnout.

  4. Přidejte nakrájenou cuketu, lilek a dobře osolte. Vložte všechno koření, promíchejte a chvíli restujte. 

  5. Přidejte pasírovaná rajčata, vodu, zeleninový bujon a červenou čočku. Promíchejte a duste do změknutí čočky asi 20 minut. Poté vyndejte nové koření a bobkový list. 

  6. Těstoviny uvařte v osolené vodě, dobu varu zkraťte o 2 – 3 minuty oproti doporučení na obalu. 

  7. Těstoviny propláchněte v cedníku studenou vodou a nechte okapat. Poté v míse promíchejte s rozšlehanými vejci a kořením. 

  8. Do olejem vymazaného pekáče naskládejte těstoviny, na ně zeleninový základ, a nakonec vrstvu bešamelu. Pečte asi 40 minut v troubě předem vyhřáté na 180°C.

Produkty z receptu

Další naše produkty z receptu Sbalit produkty

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.