Popis
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Využítí:
- musaka - recept na veganskou verzi musaky s cizrnou a lilkem naleznete zde
- rataouille - tradiční francouzský zeleninový pokrm připravíte třeba podle našeho receptu na webu
- baba ghanoush - celý lilek dejte do trouby a pečte při vysoké teplotě tak dlouho, až bude slupka lilku spálená dočerna, vydlabejte vnitřek lilku a smíchejte ho s tahini, citronovou šťávou a solí
- kešu-lilková pomazánka - časopis Dobroty zima 2016/17 nabízí recept na variantu arabského pokrmu baba ghanoush, naleznete ho na str. 19
- lilek s vůní Francie - tento recept naleznete v časopise Dobroty léto 2013 str. 20 a můžete ho připravit ve vegetariánské i veganské variantě
.