Zelňačka se sušenými švestkami

Zelňačka se sušenými švestkami

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Zelňačka, tradiční polévka našich babiček. Ta naše je doplněná o červenou čočku a zahuštěná ovesnými vločkami. Kyselou chuť hezky vyvažují sušené švestky a zjemňuje rostlinná smetana.

  • Veganský
  • Snadné
  • 50 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 180 g brambor
  • 1 cibule

Jak na to?

  1. Kysané zelí pokrájejte na menší kusy, vložte do hrnce a přidejte bobkové listy. Zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, a vařte 20 minut.

  2. Na oleji nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte papriku, kmín a krátce osmahněte.

  3. Přisypte oloupané a na kostky nakrájené brambory, vločky, červenou čočku, sušené švestky a zalijte 800 ml vody. Osolte a vařte do změknutí brambor.

  4. Přidejte vařené zelí a krátce společně povařte.

  5. Dochuťte lahůdkovým droždím, zjemněte rostlinnou smetanou a prohřejte.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 3 kuchaři

  • Pavlína 31. 5. 2020

    Tuto polévku dělám pravidelně a vyplatilo se mi neexperimentovat a držet se předepsaného receptu. Pak se opravdu vynikající!

  • Iva 21. 3. 2020

    Zajímavá kombinace. Pro milovníky klasických zelňaček mi přišla málo výrazná, ale po malém dochucení k obrazu mému moc dobrá. :-)

  • Jana K. 26. 9. 2019

    Zelnacka je jednoducha, jemna a pomerne husta. Pridala jsem vic vody. Budu delat pravidelne. Uvitala bych info o nutricnich hodnotach

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Všechna hodnocení zákazníků (3)Sbalit všechna hodnocení Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.