Popis
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Využití:
- ovesno čokoládové sušenky - recept naleznete v časopise Dobroty podzim 2015 str. 7
- borůvkovo-banánové lassi - recept naleznete zde
- tofumisu - recept na veganskou verzi italského dezertu naleznete zde
- smoothies - výborné jsou např. kombinace banánu, karobu a ořechového másla nebo banánu, špenátu, skořice a sojového mléka
- palačinky - do palačinkového těsta před smažením přidejte rozmixovaný banán, palačinky budou nadýchanějsí a budou jemně chutnat po banánu
Banán je plodem banánovníku a pěstuje se především v tropických oblastech. Rostlina byla domestikována již před 8000 lety v jihovýchodní Asii. Ročně se prodá přes 12 miliónů tun banánů.