Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou

Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou

  • Veganský
  • Snadné
  • 25 minut + namáčení a vaření hrachu
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku

Jak na to?

  1. Hrách propláchněte, zalijte vodou a vařte s kouskem mořské řasy do měkka cca 40 minut. Pokud hrách přes noc namočíte, doba varu se zkrátí.

  2. Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na oleji, přidejte nakrájenou mrkev a petržel, krátce osmahněte.

  3. Přidejte hrách i s vodou, ve které se vařil, 1 kostku bujonu, vařte do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, dolijte vodu tak, aby byla cca 2 cm nad hrachem a zeleninou.

  4. Polévku částečně rozmixujte ponorným mixerem, přidejte mandlovou smetanu, kurkumu a osolte.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Anna Macejková 15. 10. 2017

    Nepoužívám žádné bujony (ani bio:)), hlídám si složení a zatím jsem snad nenašla žádný, jehož třeba i jednu složku chtěla mít v jídle pro sebe a své milované. Bez bujonu prostě se solí (v případě této polévky). Nicméně výtečná polévka!

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.