Droždí lahůdkové se sladem 5 kg COUNTRY LIFE

Lahůdkové droždí se sladem dochutí každý pokrm a dodá mu pátou chuť umami. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Skladem
Kód produktu 492 007
Trvanlivost 14 měsíců

Cena: 1 710 Kč  / 34,20 Kč za 100 g 67,03 €  / 1,34 € za 100 g

  • Veganské

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Plná chuť, umami a mírná nasládlost bez obvyklé vůně kvasnic. Stačí jedna lžíce a vylízaný talíř máte jistý!

Slad se nejčastěji vyrábí z ječmene, proto je tento druh droždí s lepkem.
V nabídce máme také lahůdkové droždí bez přidaného ječmene.

Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry - může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.

Tipy na použití:

  • karbanátky
  • přidejte 2 lžíce (nebo více, podle chuti) ke svému oblíbenému receptu
  • drožďová pomazánka
  • smíchejte droždí s umixovaným uzeným tofu a trochou olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a sušené nebo čerstvé bylinky
  • vajíčková pomazánka
  • orestujte nakrájenou cibuli na 2 lžících olivového oleje, přidejte 3-4 vajíčka a promíchejte, dochuťte 2 lžícemi lahůdkového droždí, solí, pepřem a bylinkami
  • bazalkové pesto
  • rozmixujte: 30 g bazalky, 30 g piniových oříšků, 20 g lahůdkového droždí, 80 ml olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžičku soli (nebojte se experimentovat a vyzkoušejte různé druhy bylinek a oříšků - třeba hladkolistou petrželku s kešu oříšky)
  • smetanové omáčky
  • rizota
  • saláty
  • dušená zelenina
  • luštěninová jídla
  • na chleba namazaný máslem nebo tvarohem

Někdo droždí vyřazuje z jídelníčku kvůli obsahu glutamátu sodného. Jak to s ním doopravdy je?

  • glutamát se běžně vyskytuje v lidském těle a je mimo jiné důležitý pro správné fungování mozku
  • jde o kyselinu glutamovou, jednu z běžných aminokyselin, kterou najdete ve všech bílkovinách
  • bílkoviny v obilovinách obsahují kolem 40 % kyseliny glutamové
  • pokud je kyselina glutamová vázaná v bílkovině, chuťově se nijak neprojevuje, nemůžeme ji cítit
  • chuťové vjemy vyvolá jen tehdy, když je kyselina glutamová volná, tedy uvolněná z bílkoviny

volnou kyselinu glutamovou najdete např.:

- ve zralých rajčatech
- ve zrajících potravinách jako je parmezán
- ve fermentovaných potravinách - tempeh, miso pasta, shoyu, tamari
- v hydrolyzovaných bílkovinách - např. při přípravě drožďového extraktu, v biobujonech
- v izolovaném glutamátu - vyrábí se ve formě soli kyseliny glutamové, tedy jako glutamát sodný, vzniká složitými procesy fermentací z kukuřice, řepy apod., jde o bílý prášek využívaný jako intenzivní zvýrazňovač chuti
pro organismus není důležité, jestli se do těla dostane kyselina glutamová vázaná v bílkovině nebo volná
důležité je nepřijímat izolovaný glutamát (glutamát sodný), který je oddělen od ostatních složek, se kterými se v bílkovinách běžně vyskytuje

PŘIDANÝ GLUTAMÁT SODNÝ JE V BIOPOTRAVINÁCH PŘÍSNĚ ZAKÁZANÝ

Složení

Droždí, SLADOVÝ extrakt (7 %).

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení Droždí jedlé - sušené
  • Země původu Francie

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 345 kJ / 320 kcal
Tuky: 4,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g
Sacharidy: 9,0 g
z toho cukry: 9,0 g
Vláknina: 27,0 g
Bílkoviny: 47,0 g
Sůl: 0,5 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Související články

  • Pesto na 5 způsobů

    Pesto na 5 způsobů

    Pesta mají mnohem víc využití než jen do těstovin. K snídani si je namažte na topinku a poklaďte ztraceným vejcem nebo volským okem. Servírujte je k pečeným bramborám a pečené zelenině. Anebo je použijte jako základ na salátovou zálivku – stačí přidat olej, ocet a med či sirup.

    10.05. 2019 | Blog

  • Pomazánky 6× jinak

    Pomazánky 6× jinak

    Na toustový chleba podle našeho videoreceptu, na jakékoli jiné pečivo nebo třeba jako dip k zeleninovým špalíčkům na párty – naše šestice pomazánek se bude hodit při spoustě příležitostí.

    08.03. 2019 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Přírodní kosmetika a biokosmetika – co v nich (ne)najdete

    Potravina smí být označena „bio“ jedině tehdy, když je skutečně vyrobená z biosurovin a je řádně certifikovaná jako bioprodukt. Pokud by však výrobce chtěl pojmenovat „přírodní“ nebo „bio“ kosmetický výrobek, může to udělat podle libosti, přestože se tak jedná o klamání zákazníka. Jak můžeme v takové situaci rozeznat skutečnou přírodní a bio kosmetiku? Podle certifikátu a příslušného loga.

    Celý článek

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.