Popis
Využití:
- kaše - z vloček připravíte chutnou kaši, zkuste použít rostlinnou variantu mléka
- smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu
- polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
Vločky, to je vlastně jen rozlisované zrno, nic víc. Zrno se nejdříve očistí, tedy zbaví prachu, kamínků či jiných příměsí. Teffová zrna se už nijak neloupou ani nebrousí, vločky vyrobené z této plodiny jsou tedy celozrnné produkty. Zrno teffu je stokrát menší než zrno pšenice.
Teff, neboli milička habešská, má svůj domov v Etiopii. Je to jednoletá trvalá bylina rostoucí v trsech. Rozšířena je momentálně především v tropech a subtropech. Jedná se o pícninu a obilninu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Vločky teffové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.