Vločky quinoové 250 g BIO COUNTRY LIFE

Drobné vločky s lehce oříškovou chutí. Stačí je zalít horkou tekutinou, ochutit sirupem, doplnit oříšky nebo semínky a máte připravenou výtečnou snídani.. Více

Hodnocení
Kód produktu 220 048
Skladem

Cena: 82 Kč  / 32,80 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Quinoa je přirozeně bezlepková plodina pocházející z Jižní Ameriky, kde patřila a pořád patří k hlavním zemědělským plodinám. Quinou dokonce Inkové považovali za posvátnou a s trochou nadsázky se dá říct, že podobně okouzleni jsme i my dnes. Ne nadarmo NASA zkoumá quinou jako potravinu vhodnou pro astronauty při dlouhých vesmírných letech...

Tipy na použití:

Granola z quinoových vloček

  1. V jedné míse důkladně smíchejte sirup, tuk, šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, ve druhé míse vločky, ořechy a sušené ovoce.
  2. Smíchejte sypkou a tekutou směs. Nasypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C.
  3. Po upečení přikryjte pečicím papírem, zatěžkejte a nechte vychladnout. Tímto docílíte, že granola nebude sypká, ale utvoří se z ní hrudky.

Složení

Vločky quinoové*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemedělství

Skladování

Skladujte v suchu a chladu (max. 20 °C, max. 65 % vzdušná vlhkost). Chraňte před světlem.

  • Legislativní zařazení Mlýnský obilný výrobek - vločky.
  • Zemědělská produkce Bolívie

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 530 kJ / 366 kcal
Tuky: 4,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 62,0 g
z toho cukry: 1,6 g
Vláknina: 6,9 g
Bílkoviny: 12,0 g
Sůl: 0,01 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

5/5

Hodnotil 1 uživatel

  • SweetCake 31. 8. 2018

    Jsou dobré a dají se připravit na mnoho způsobů

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

  • Vločky v kuchyni

    Vločky v kuchyni

    Vločky ať už ovesné nebo jiné, mají v kuchyni nespočet použití. Snídaňová kaše, drobenka anebo třeba karbanátek, vše zvládnou hravě.

    23.01. 2019 | Blog

  • Šikovné vločky

    Šikovné vločky

    Vločky máme moc rádi a používáme je neustále. Je to ten nejsnadnější způsob, jak do jídelníčku dostat rozmanité druhy obilovin.

    23.01. 2019 | Blog

  • Když jde v kuchyni o čas...

    Když jde v kuchyni o čas...

    Určitě jste slyšeli námitky, že vařit, a ještě k tomu zdravě, stojí spoustu času a peněz. Nevěřte tomu! Přinášíme vám spoustu tipů, které se nám velmi osvědčily a tyto mýty vyvrací.

    25.03. 2020 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Zemědělství a medicína jsou si v mnohém podobné

    Tomáš Zídek se věnuje ekologickému zemědělství mnoho let, nejdříve jako státní úředník a odborný poradce, v poslední době také jako farmář. Vlastní malou farmu v obci Olešná v jižních Čechách a hospodaří na ekofarmě Country Life v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala především o tom, jak vnímá zemědělství jako takové.

    Celý článek

  • Prospěšné účinky veganské stravy

    V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.