Recepty
Mungo placičky s nakládaným okurkovým salátem
Placičky tak trochu na asijský způsob. Naše placičky s fazolí mungo chutnají výborně teplé i studené, hodí se tak třeba i jako svačina na výlet. Mají zajímavou konzistenci, určitě je vyzkoušejte. Podávat je můžete například také s jogurtovým dipem.
- Bezlepkový
- Středně obtížné
- 60 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Okurky nakrájejte na kolečka a promíchejte s agávovým sirupem, umeoctem, nakrájenými chilli papričkami a pepřem. Nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
-
Mungo na dvě hodiny namočte, poté v nové vodě vařte doměkka asi 30 minut, sceďte a nechte vychladnout.
-
Na pánvi orestujte na oleji osolené nadrobno nakrájené houby shiitake, po 5 minutách přidejte pokrájený česnek s cibulkou a restujte do zavadnutí.
-
Fazole v míse rozšťouchejte vidličkou, přidejte směs z pánve, vejce a sójovou omáčku, promíchejte.
-
V pánvi rozehřejte olej. Velkou lžící dávkujte těstíčko a výsledné placičky opečte z obou stran dozlatova. Podávejte s nakládaným okurkovým salátem.