Mungo placičky s nakládaným okurkovým salátem

Mungo placičky s nakládaným okurkovým salátem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Placičky tak trochu na asijský způsob. Naše placičky s fazolí mungo chutnají výborně teplé i studené, hodí se tak třeba i jako svačina na výlet. Mají zajímavou konzistenci, určitě je vyzkoušejte. Podávat je můžete například také s jogurtovým dipem.

  • Bezlepkový
  • Středně obtížné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 150 g čerstvých hub shiitake
  • 1 svazek jarní cibulky
  • olej na smažení placiček
  • 1/2 lžičky čerstvých chilli papriček

Jak na to?

  1. Okurky nakrájejte na kolečka a promíchejte s agávovým sirupem, umeoctem, nakrájenými chilli papričkami a pepřem. Nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny.

  2. Mungo na dvě hodiny namočte, poté v nové vodě vařte doměkka asi 30 minut, sceďte a nechte vychladnout. 

  3. Na pánvi orestujte na oleji osolené nadrobno nakrájené houby shiitake, po 5 minutách přidejte pokrájený česnek s cibulkou a restujte do zavadnutí. 

  4. Fazole v míse rozšťouchejte vidličkou, přidejte směs z pánve, vejce a sójovou omáčku, promíchejte. 

  5. V pánvi rozehřejte olej. Velkou lžící dávkujte těstíčko a výsledné placičky opečte z obou stran dozlatova. Podávejte s nakládaným okurkovým salátem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.