Popis
Využití:
- Raw dezerty a raw tyčinky - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dobroty
- Datlové perníčky - místo sušených datlí použijte pastu a ušetříte si práci s mixováním, recept naleznete zde
- Čokoládové košíčky s malinami - recept na snadné raw veganské košíčky naleznete na našem webu
- Mražené sušenky - pastu rozmixujte s dýňovými semínky, ořechy, brusinkami a opraženými vločkami, přisypte kakaové boby a vytvarujte sušenky, které uchovávejte v mrazáku, na podrobný recept se podívejte zde
Datle jsou sladké plody datlovníku pravého. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názvem "adšu".
Složení
100 % datlová pasta.Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.