Miso genmai sója 250 g BIO MUSO

Genmai miso je pasta vyrobená ze sóji a rýže natural. Připravit z ní můžete například klasickou japonskou miso polévku, miso máslo či chutný dresink. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Skladem
Kód produktu 460 020
Trvanlivost 18 měsíců

Cena: 167 Kč  / 66,80 Kč za 100 g 6,55 €  / 2,62 € za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Tipy na použití:

  • miso polévka - recept na naši verzi miso polévky najdete zde
  • k přípravě salátových dresinků a dipů - kombinujte s kyselou složkou (ocet, citronová šťáva), olejovou složkou (olivový, sezamový nebo jiný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou složkou (med, javorový, ječný, agávový nebo jiný sirup), zkuste např. miso-tahini dresink (1-2 lžičky misa, 4 lžíce sezamové pasty tahini, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce jablečného octa, v případě potřeby nařeďte trochou vody)
  • miso máslo - smíchejte 4 lžíce biomásla a 1-2 lžíce misa na hladkou směs, výborně se hodí na ještě horký vařený květák, brokolici, chřest nebo fazolové lusky
  • glazování - dejte péct do trouby zeleninu lehce pokapanou olivovým olejem (cuketu, mrkev, petržel...), asi v polovině pečení ji vyndejte, potřete směsí misa, olivového oleje a medu nebo javorového sirupu a dopečte
  • na dochucení všech možných pokrmů - polévek (včetně vývarových), pomazánek, luštěninových a zeleninových jídel, omáček (i těch smetanových)
  • miso se výborně kombinuje s pohankou a také s houbami (přidejte trochu misa na konci dušení, zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku)

Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit.Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen.

Existuje nespočet druhů misa od těch kvašených jen 5 dnů po ty, které kvasily několik let, od světle žlutého až po temně hnědé. Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší. V mnoha případech se dá zaměňovat se sójovými omáčkami shoyu a tamari.

Genmai miso je středně hnědé miso vyrobené ze sóji a rýže natural. Zemité a výrazné tak akorát, a proto je ideální jako „moje první miso". Fermentuje přibližně rok, je standardně slané (10,3% soli) a bezlepkové.

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.

 

Složení

SÓJOVÉ boby* 40,9 %, hnědá rýže* 35,2 %, jedlá mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Sója

Skladování

Skladujte v uzavřeném obalu na suchém a chladném místě. Po otevření skladujte v chladničce.

  • Legislativní zařazení Fermentovaný výrobek ze sójových bobů a hnědé rýže.
  • Počet kusů v kartonu 6 ks
  • Zemědělská produkce Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 769 kJ / 183 kcal
Tuky: 5,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 19,0 g
z toho cukry: 12,0 g
Vláknina: 4,9 g
Bílkoviny: 11,0 g
Sůl: 11,4 g

EU BIO JP-BIO-154

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Související články

  • Miso pasty: jak se vyrábějí a jak je použít

    Miso pasty: jak se vyrábějí a jak je použít

    Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Je používat? Podívejte se na video!

    20.03. 2017 | Blog

  • Jak na miso polévku krok za krokem

    Jak na miso polévku krok za krokem

    V mnoha kulturách a kuchyních je běžné, že se ke snídani podává polévka. V Japonsku takto konzumují miso polévku. I kdyby takový typ snídaně nebyl váš šálek čaje, stojí tato aromatická a lehká polévka určitě za vyzkoušení.

    09.01. 2019 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Přírodní kosmetika a biokosmetika – co v nich (ne)najdete

    Potravina smí být označena „bio“ jedině tehdy, když je skutečně vyrobená z biosurovin a je řádně certifikovaná jako bioprodukt. Pokud by však výrobce chtěl pojmenovat „přírodní“ nebo „bio“ kosmetický výrobek, může to udělat podle libosti, přestože se tak jedná o klamání zákazníka. Jak můžeme v takové situaci rozeznat skutečnou přírodní a bio kosmetiku? Podle certifikátu a příslušného loga.

    Celý článek

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.