Shoyu sójová omáčka 500 ml BIO COUNTRY LIFE

Akce

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu. Více

Hodnocení
Kód produktu 460 010
Skladem
Původní cena: 165,00 Kč

Cena: 119,00 Kč  / 23,80 Kč za 100 ml

  • Bio
  • Veganské
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Jak se shoyu liší od běžné sójové omáčky?

Shoyu je tradiční japonská sójová omáčka, která se liší od běžné čínské sójové omáčky svým složením, způsobem výroby a chutí.

Na rozdíl od průmyslově vyráběných sójových omáček neobsahuje umělá sladidla, barviva nebo zvýrazňovače chuti. Vyrábí se přirozenou fermentací a obsahuje pouze sójové boby, pšenici, fermentační kulturu koji, sůl a vodu.

Díky pšenici má jemnější, vyváženější a komplexnější chuť s lehkými karamelovými tóny, které lépe doplňují pokrmy, aniž by přehlušily jejich přirozenou chuť.

Jak se shoyu vyrábí?

Ze sójových bobů, které se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační kultura koji, která nastartuje proces kvašení.

Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti, pak se smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí, kde za pravidelného míchání zraje 18-24 měsíců.

Po dozrání se směs lisuje, filtruje a pasteruje při teplotě 80 °C, aby se stabilizovala chuť a zachovaly cenné enzymy.

Proč zvolit shoyu?

Shoyu je nejen chutnější a komplexnější než běžné sójové omáčky, ale také tradičně vyráběná bez umělých přísad. Její hluboká umami chuť dokáže zvýraznit přirozené tóny pokrmů a přidat hloubku, kterou běžné sójové omáčky často postrádají. Díky tradičnímu způsobu výroby a přítomnosti pšenice má jemnější, kulatější chuť, která harmonicky doplňuje širokou škálu jídel. Sójová omáčka shoyu pochází z Číny, kde se používá už 2 800 let.

Jak můžete shoyu použít?

Polévky a vývary: Ideální do asijských polévek, jako je miso, ramen nebo pho.

Omáčky a marinády: Skvěle se hodí do teriyaki omáčky, glazí na maso nebo zeleninu a jako základ pro marinády.

Dresinky: Smíchejte s olejem, octem a sladidlem pro jednoduchý a chutný salátový dresink.

Stir-fry a zeleninová jídla: Přidejte do stir-fry pokrmů, restované zeleniny nebo hub pro extra hloubku chuti.

Dipy a dochucovadla: Použijte jako dip k sushi, sashimi, tempura nebo pečeným tofu.

Základ pro fermentované pokrmy: Ideální pro přípravu fermentovaných jídel, jako jsou kimchi nebo pickles.

Složení

Voda, SÓJOVÉ BOBY* 19 %, PŠENICE* 16 %, jedlá mořská sůl 12 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek, Sója

Skladování

Skladujte v chladu.

  • Legislativní zařazení Sójový výrobek - tekuté ochucovadlo.
  • Zemědělská produkce Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 264 kJ / 62 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 6,2 g
z toho cukry: 0,0 g
Bílkoviny: 8,8 g
Sůl: 12,0 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

5/5

Hodnotil 1 uživatel

  • recenze z heureka.sk 04. 3. 2024

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?

    Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.

    Celý článek

  • Jak na rostlinnou stravu

    Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.